Wie zijn wij?
Ars Musica is een gemengd, interkerkelijk koor met inmiddels 25 leden. We zijn niet gebonden aan één kerk of geloofsgemeenschap. Het koor heeft een eigentijdse uitstraling maar is in staat muziek te brengen uit alle tijden. Dit gebeurt onder zeer deskundige leiding van dirigent Marcel Settels die daarbij zorgt voor een inspirerende begeleiding op de piano.

De sfeer tijdens de repetities is ontspannen en gezellig, waarbij natuurlijk ook serieus gewerkt wordt om de koorpartijen ingestudeerd te krijgen. Verder hebben wij vele enthousiaste koorleden die zich voor het koor inzetten: liturgie voorbereiden, feestcommissie, PR commissie, bibliothecaris, webmaster enz.

De doelstelling van het koor is het muzikaal ondersteunen en invullen van de liturgische inhoud van vieringen en diensten in kerken, ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen in Purmerend en omstreken. Zo zingen wij in diverse kerken voor verschillende geloofsgemeenschappen in Purmerend. Buiten Purmerend hebben we gezongen in de Beemster, Ilpendam, Kwadijk, Zunderdorp, Amsterdam en soms reizen we zelfs wat verder weg: Heiloo en Aerdenhout.
Vieringen en diensten worden door koorleden en voorganger in samenspraak met de dirigent voorbereid.


Lid worden?
Houd je van zingen en overweeg je lid te worden? Raadpleeg onze agenda voor de eerstvolgende repetitiedatum. Stuur vervolgens een e-mail naar bestuur@arsmusicapurmerend.nl en laat ons weten wanneer je wilt komen kijken/meedoen. Noteer in de mail je contactgegevens, zodat we je kunnen informeren in geval van annulering van een repetitie.

Ook is het natuurlijk altijd mogelijk eerst naar ons te komen luisteren tijdens één van onze uitvoeringen. De dirigent en het bestuur staan je graag te woord na de viering.


Boekingen
Het koor zingt niet "vast" in een kerk en is ook niet gebonden aan één parochie of gemeente. Dit maakt het voor de geloofsgemeenschappen mogelijk om "op maat" door Ars Musica bezocht te worden. Sommige kerken zijn niet in de gelegenheid een koor te vormen met een leeftijdsopbouw zoals Ars Musica dat heeft, omdat er meer en meer vergrijsde geloofsgemeenschappen ontstaan. Door een rondtrekkend koor te zijn, hopen we alle "jonge" mensen te bereiken die actief willen worden en zijn binnen de liturgie en daarbij het zingen erg belangrijk vinden.

Als u ons koor boekt, "bestelt" u het koor eigenlijk voor ongeveer drie repetities en een viering, waardoor het net lijkt alsof het koor onderdeel vormt van uw eigen gemeenschap. Indien wij mogen meewerken aan een viering dan overleggen wij ruim van te voren met de leiding van de betreffende kerk over de invulling van de liturgie en de daarbij passende liederen. Ten aanzien van de inhoud van de viering wordt door ons zoveel mogelijk rekening gehouden met de gebruiken van de parochie of gemeente en de wensen van de voorganger en de liturgiecommissie.

Hebben wij uw belangstelling gewekt?

Stuur een bericht naar: boeking@arsmusicapurmerend.nl